Vysoký roštěnec s tymiánem a rozmarýnem

500 g roštěná (vysoká )
100 g anglická slanina
1 svazek tymiánu
300 g malé brambory
100 ml olivový olej
sůl
mletý černý pepř
1 svazek rozmarýnu
2 stroužky česnek

Brambory uvaříme ve slupce, česnek oloupeme a prolisujeme, bylinky opereme a osušíme. Z několika větviček tymiánu a rozmarýnu stáhneme jehličky a umixujeme je spolu s česnekem a lžící oleje, aby vznikla voňavá pasta. Zbylé bylinky nasekáme, ale pár jich necháme celých na ozdobu.
Maso omyjeme, nakrájíme na vysoké steaky, potřeme je pastou, zasypeme je sekanými bylinkami a necháme je 2 – 4 hodiny marinovat.
Mezitím uvařené brambory zchladíme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Slaninu nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme olej a slaninu restujeme dozlatova. Přidáme plátky brambor a opečeme je.
Rozpálíme grilovací pánev a troubu předehřejeme na 180 °C. Na pánvi steaky grilujeme 4 minuty z každé strany. Pak je teprve osolíme a opepříme a vložíme je do trouby na 6 – 10 minut. Před podáváním je necháme 2 minuty odležet.