ASPIUS home page

Garofolo

Na 3 kg: 3 kg hovězího chuck tender (kulatá plec) 50 gr slaniny – krájená na nudličky sůl, mletý černý pepř ¼ šálku oleje 2 ks hrubě krájené cibule 2 lž drcený česnek 10ks hřebíčku 1 lž oregan 4 šálky...

Hovězí pečeně

1 kg hovězí kulaté plece 1 velká cibule 1 mrkev 1 petržel 1/2 balíčku koření Divočina 50 g vyuzeného špeku olej pepř hladká mouka Hovězí maso převázané režnou nití, prošpikujeme uzeným špekem, potřeme směsí oleje s kořením. Ideálně necháme odležet...

Pečeně na červeném víně

Hovězí pečeně na čeveném víně 1,5 kg hovězí kulaté plece 1 l červeného vína 2 mrkve 1 petržel 200 g celeru 3 cibule 4 rajčata 1 prolisovaný stroužek česneku 4 lžíce oleje 100 g tučné slaniny 2 zarovnané lžíce rajčatového...

Vysoký roštěnec s tymiánem a rozmarýnem

500 g roštěná (vysoká ) 100 g anglická slanina 1 svazek tymiánu 300 g malé brambory 100 ml olivový olej sůl mletý černý pepř 1 svazek rozmarýnu 2 stroužky česnek Brambory uvaříme ve slupce, česnek oloupeme a prolisujeme, bylinky opereme...

Vysoká roštěná na bílém víně

750g hovězí roštěné 5-6 plátků slaniny 2 kostky houbového bujónu hrst sušených hub 2 dcl bílého suchého vína česnek voda čerstvě umletý černý pepř sůl olej Maso nakrájíme na plátky, které lehce naklepneme, opepříme a na oleji rychle osmahneme. Vyndáme...