Zapékaný losos
30.07.2012 14:00
filety z lososa
100ml bílého suchého vína
bílý mletý pepř
sůl
100g šlehačky
50g smetany
40g másla
bylinky dle chuti
Lososa nasolíme a polijeme troškou vína a necháme uležet cca 15 min v ledničce.Po uležení lososa opepříme a vložíme do zapékací mísy,přidáme nasekané bylinky smíchané dle vlastní chuti a zalijeme zbytkem vína.Přiklopené vložíme do vyhřáté trouby na 15-20 min.Mezitím než se losos upeče si našleháme šlehačku do tuha.
Upečeného lososa vyjmeme,vypečenou štávu procedíme a vmícháme do ní smetanu. Omáčku provaříme bez přiklopení cca 2-3 min,občas promícháme.Teď do omáčky zašleháme na malé kostičky nakrájené máslo a pomaloučku vmícháme ušlehanou šlehačku.Hotovou omáčku můžeme dle vlastní chuti dochutit.
Příloha: rýže