Okoun nilský s tymiánem
30.07.2012 14:21
200 g filetu z nilského okouna
máslo
tymián
hrubá sůl
citron
1 žloutek
pórek
smetana
Filet z okouna, posolíme hrubozrnnou solí, okořeníme tymiánem a necháme cca 2 hodiny odležet v chladu. Mezitím si připravíme citronovou omáčku a to tak, že do rendlíku vlijeme smetanu, a do ní přidáme na jemno nastrouhanou kůru z jednoho citronu, na kostičky pokrájený kousek pórku a špetku tymiánu. Lehce prohřejeme a přidáme po odstavení z přímého ohně jeden žloutek. Ten dobře vyšleháme společně s omáčkou a dochutíme solí, oříškem másla a kapkou citronové šťávy. Filet okouna pomalu opečeme na másle do měkka a poté necháme okapat na papírové utěrce.
Příloha: opečené brambory