Okoun nilský s tymiánem

30.07.2012 14:21

200 g filetu z nilského okouna
máslo

tymián

hrubá sůl

citron
1 žloutek

pórek

smetana

Filet z okouna, posolíme hrubozrnnou solí, okořeníme tymiánem a necháme cca 2 hodiny odležet v chladu. Mezitím si připravíme citronovou omáčku a to tak, že do rendlíku vlijeme smetanu, a do ní přidáme na jemno nastrouhanou kůru z jednoho citronu, na kostičky pokrájený kousek pórku a špetku tymiánu. Lehce prohřejeme a přidáme po odstavení z přímého ohně jeden žloutek. Ten dobře vyšleháme společně s omáčkou a dochutíme solí, oříškem másla a kapkou citronové šťávy. Filet okouna pomalu opečeme na másle do měkka a poté necháme okapat na papírové utěrce.

Příloha: opečené brambory