Hovězí pečeně

1 kg hovězí kulaté plece
1 velká cibule
1 mrkev
1 petržel
1/2 balíčku koření Divočina
50 g vyuzeného špeku
olej
pepř
hladká mouka

Hovězí maso převázané režnou nití, prošpikujeme uzeným špekem, potřeme směsí oleje s kořením. Ideálně necháme odležet v lednici přes noc. Druhý den maso z každé strany zprudka opečeme na pánvi, aby se maso zatáhlo, poté vložíme do hrnce a podlijeme vodou, přidáme všechnu oloupanou a na velké kusy nakrájenou kořenovou zeleninu. Maso pečeme při mírné teplotě cca 2,5 hodiny. Po upečení maso vyjmeme, odstraníme omotání nití, nakrájíme na plátky. Z výpeku uděláme v omáčku tak, že kostičky uzeného špeku přidáme k šťávě z výpeku. Lehce provaříme, a poté zahustíme hladkou moukou a necháme přejít varem.

Příloha: rýže či brambory