Ossobuco s citusovou kůrou

6 hovězích plátků OSSOBUCO
1 kg loupaných rajčat
200 gr cibule – krájená na jemno
200 gr mrkev – krájená na kostičky
200 ml hovězího vývaru
200 ml bílé víno
5 listů bazalky
1 stroužek česneku
2 lž kůry z pomeranče
2 lž lůry z citronu
1 lž petrželky
hladká mouka, sůl, pepř

Maso obalíme ve směsy – hladká mouka, pepř sůl. V kastrolu rozehřejeme lžíci oleje, přidáme plátky masa a opékáme je asi 10 minut po každé straně, až mírně zhnědnou. Opečené plátky odložíme na talíř. Do kastrolu podle potřeby přidáme olej a za stálého míchání na něm opékáme doměkka cibuli, vmícháme ještě mrkev a pokračujeme v opékání dokud mrkev nezměkne. Potom přidáme rajčata, víno, vývar a bazalku. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a pokrm zvolna dusíme pod pokličkou asi hodinu. Když je maso dostatečně křehké, posypeme je česnekem a citronovou a pomerančovou kůrou. Kastrol pak znovu přikryjeme pokličkou a maso dusíme ještě 10 minut.

Příloha: Bílý chléb