Jehněčí hřebínek na česneku
1 jehněčí hřbet (asi 1,5 kg)
2 stroužky česneku
pepř
sůl
špetka mleté papriky
300 g šalotky
1 lžíce rajčatového protlaku
1 snítka rozmarýnu
100 ml portského vína
2 lžíce balzámového octa
1 bal. bramborové kaše (pro 4 osoby)
1-2 lžíce šťávy z červené řepy
šp. muškátového oříšku
Maso omyjeme a osušíme, poté potřeme česnekem a vetřeme do něho pepř a sůl. Troubu předehřejeme na 200 °C.Rajčatový protlak rozmícháme v 60 ml vody a dáme spolu s česnekem, rozpůlenou šalotkou a rozmarýnem do pekáčku. Vložíme maso a přikryté pečeme v troubě asi 20 min. Teplotu snížíme na 180 °C, odkryjeme a dále pečeme 20 min. Víno smícháme s octem a cukrem. Směsí potřeme maso a dál pečeme 10 min. Poté maso vyjmeme. Bramborovou kaši připravíme podle návodu na obalu. Maso vykostíme a nakrájíme. Do výpečků vmícháme šťávu z červené řepy a muškát.